
I år har jag bestämt mig för att fokusera mitt odlande på ätliga saker istället för att bara ha en massa blommor. Så nu är mitt "växtvitrinskåp" fyllt med olika salladssorter, jordgubbar, smultron, dill, persilja, basilika, gräslök och någon slags harsyra. Känns väldigt mysigt att gå ut och skörda till måltiden och dessutom veta att salladen är helt obesprutad.

Fast givetvis har jag inte uteslutit blommorna helt, de måste också få en viss plats! Just sallad är något som jag tycker är väldigt svårt att förvara på rätt sätt i kylskåpet och få den att hålla sig fräsch, så därför känns det optimalt att odla egen och bara behöva plocka precis det man behöver till måltiden. Som jag skrivit innan så är just trädgården och odlandet en del av min "egenterapi" faktiskt. Jag tycker det är fantastiskt härligt att se saker växa och spira, det har jag faktiskt gjort ändå sedan jag var liten.