
Igår blev det lite kvällsbakning! Har haft svarta bönor i skafferiet sedan ett tag som jag tänkt testa att baka något av. Hade ett recept med bönor hängande i köket och nu blev det äntligen av. Receptet innehöll även cayennepeppar och det ska jag dra ner på nästa gång jag bakar kakorna. Men det var en spännande kombo av mörk choklad, raw kakao och gojibär mm. Sedan blev det två olika "bollar". De ena lite nyttigare än de andra! De ena med dadlar som bas och de andra med havregryn som bas. Barnens rullades i pärlsocker och mina i kokosflingor. Gott till fredagsmyset ikväll! Bollarna med dadlar brukar jag göra lite då och då, otroligt bra att ha till hands när jag blir sötsugen. De innehåller inte några onyttigheter egentligen, lite raw kakao men det är ju otroligt mycket nyttigheter i det.
Passade även på att baka mina favoritknäckebröd med massa olika kärnor och fröer i. Finns otaliga liknande recept och jag brukar blanda sojamjöl, majsmjöl och bovetemjöl. Blir toppenbra! Se till att förvara knäckebrödet torrt t ex i en plåtburk, annars blir det mjukt. Sätt inte på locket förrän knäckebrödet svalnat och torkat t ex över natten.
Gjorde en liten "kupp" mot sonen igår också Han är ingen grönskaksälskare precis. Så jag mixade kokt broccoli till puré och hällde i ca 1,5 dl i chili con carnen. Blev mycket god, mustig smak - det tyckte han också! Dessutom hällde jag i ca 1 dl chiafrön som fick koka med. Vips blev det ännu lite nyttigare och näringsrikt!
Länkar till recepten kommer här: http://blondinbella.se/2014/05/raw-chokladbollar/
http://www.superfruit.com/recept/bakning/kokosbollar-gjorda-pa-kokosolja-c-245-1.aspx
http://www.matklubben.se/recept/knaeckebroed_105272.html
http://www.mynewroots.org/site/2011/11/black-bean-chocolate-chili-cherry-cookies-2/