
Jag har länge känt mig väldigt skeptisk till kolhydrater i alla dess former. Det här är en "sanning" som jag faktiskt har fått ställa på ända under min kurs. Ju mer jag lär mig så blir det mer klart att man behöver äta en välbalanserad kost av protein, kolhydrater och fett. Det är lätt att tro att det är protein som är det viktigaste, särskilt när man rör sig i träningskretsar. Som ni säkert läst på flera andra ställen så har normalsvensken inget problem att få i sig det protein man behöver under en vanlig dag. Precis som allt annat energiintag så ger ett för högt proteinintag effekt på fettinlagring.
Sedan finns det förstås olika former av kolhydratkällor - snabba och långsamma kolhydrater med högt och lågt GI och med olika näringsinnehåll. Så en av mina lärdomar kommer att bli att se mer till helheten av olika livsmedel. Detta kommer dock inte innebära att jag kommer börja äta pasta, vitt ris i stora mängder, men rädslan för kolhydrater som media målat upp har i alla fall mattats för min del.